Modus:  

Search Input


Vrijwilligers

Helpende handen

Om haar missie waar te maken doet het CAW beroep op vrijwilligers. En die vind je in alle geledingen terug: in bestuursraden, onder de hulpverleners, in de logistieke werking of bij de administratie.

 

Dat het algemeen welzijnswerk vrijwilligers inschakelt, is geen toeval. Het is ook niet zomaar een praktische keuze, om het werk gedaan te krijgen. Het is een bewuste keuze omdat het werken met vrijwilligers aansluit bij de visie op mens en samenleving die binnen het algemeen welzijnswerk leeft.

 

Het inzetten van vrijwilligers vraagt een kwaliteitsvolle omkadering. En dat is niet alleen in het belang van de vrijwilligers, maar ook in het belang van de beroepskrachten, van de organisatie en uiteraard van de cliënten van het algemeen welzijnswerk.

 

Als Centrum Algemeen Welzijnswerk stellen we ons als organisatie flexibel op en spelen in op de veranderende ingesteldheid van de vrijwilliger. We streven hierbij naar een meerwaarde voor de organisatie, cliënt én vrijwilliger.

 

De ondersteuning van vrijwilligers omvat:

 • een welomschreven plaats binnen de organisatie
 • een vrijwilligerscontract
 • een duidelijke selectieprocedure
 • een veilige werkomgeving
 • een individueel programma
 • een aanbod aan vorming en opleidingen
 • een afgestemd onthaal
 • een uitgebreid waarderingsbeleid

 

Bekijk onze vacatures voor vrijwilligers >> 

Een greep uit ons aanbod:
 • huiswerkbegeleider voor kinderen uit kansengroepen te Lommel

 • medewerker inloopcentrum Lommel: serveren van maaltijden en dranken

 • onthaal van bezoekers en telefonische spil in Hasselt

 • begeleider van groepsopvang en luisterend oor voor Beringen

 

Contacteer ons met vragen over vrijwilligerswerk of gebruik onderstaand formulier om je aan te melden als vrijwilliger.

 

Aanmelding Vrijwilliger

Een vrijwilliger getuigt...

Hallo allemaal
Ik ben Petra, een 28-jarige jongedame uit Hasselt.
Mijn CAW-avontuur begon meer dan 4 jaar geleden toen ik op de website www.vrijwilligerswerk.be de vacature van ‘vrijwilliger binnen de werking van het Algemeen Onthaal’ vond.
De inhoud van deze vacature sprak me enorm aan want dit was nu echt precies wat ik zocht! Ik wilde iets doen in de sociale sector, een luisterend oor bieden, mensen helpen en mijn eigen blik verruimen, om zo mijn steentje bij te dragen in de maatschappij. Ik heb onmiddellijk de telefoon genomen en een afspraak gemaakt voor een verkennend gesprek, wat buitengewoon goed meeviel.
Bij het Algemeen Onthaal ben je het eerste aanspreekpunt aan de telefoon of via email, maar ook het eerste gezicht dat ze zien wanneer ze op het centrum langskomen. Bij ons kan iedereen terecht met zijn eigen verhaal en eender welke hulpvraag. We luisteren naar de mensen, waarna we hen doorverwijzen naar een passende begeleiding of we proberen de mensen de juiste informatie te geven die ze nodig hebben.
Op 8 april 2007 ben ik gestart en dit elke woensdagvoormiddag. Ik ben terecht gekomen in een groep van zeer enthousiaste onthaalmedewerkers die hun werk met hart en ziel doen. Het werk heeft me zo weten te boeien dat ik intussen drie halve dagen vrijwilligerswerk doe binnen het Algemeen Onthaal!
Ik doe dit werk zo graag omdat je er heel veel voldoening uithaalt. Je komt met mensen in contact; je kunt mensen helpen, maar dat niet alleen, je leert ook heel veel uit bepaalde situaties waarbij sommige mensen minder goed in het leven staan, vaak door een combinatie van factoren.
Kortom, dit werk is voor mij echt een meerwaarde in mijn leven, je wordt er een heel stuk rijker van, echt een aanrader voor iedereen, dus zeker doen zou ik zeggen!!!
Lieve groetjes
Petra

 

 

Contact

 

CAW Limburg vzw

Centrale Dienst

Kuringersteenweg 439 bus 3

3511 Hasselt

tel  011 21 20 20 (hulpverlening)

tel  011 85 92 40 (administratie)

fax 011 82 35 99

info@cawlimburg.be

 

© 2010 - contacteer webmeester

 

 

Privacy